Ръст на наказателните дела от общ характер, с предмет-  управление

...
Ръст на наказателните дела от общ характер, с предмет-  управление
Коментари Харесай

104 водачи на МПС, употребили алкохол или наркотични вещества, са получили наказания от РС – Дупница през 2022 г.

Ръст на наказателните каузи от общ темперамент, с предмет-  ръководство на МПС в пияно положение или след приложимост на наркотични субстанции, по член 343б от Наказателен кодекс, демонстрира статистиката на Районен съд – Дупница за 2022 година.

Образувани са 104 каузи, по отношение на 82 за 2021 година.

Ефективни санкции „ отнемане от независимост “, за период от 3 до 6 месеца са получили 11 водачи, за наново ръководство на МПС след приложимост на алкохол или след приложимост на наркотични субстанции. Най- младият от тях е на 23 години, а най- възрастният на 64 години.

На 88 водачи на МПС са наложени условни санкции „ отнемане от независимост “ за период от 3 месеца до 1 година и 6 месеца, осъществяването на които е отсрочено за изпитателен период от по 3 години. Осем от подсъдимите са дами.

Съдът е наложил на всички водачи и санкции „ отнемане от право на ръководство на МПС “ за избран интервал от време. На огромна част от подсъдимите е наложено и наказване „ санкция “.

Наказателните каузи от общ темперамент, с предмет: ръководство на МПС в пияно положение или след приложимост на наркотични субстанции, завършени от районен съд – Дупница през 2019 година, са били 118, а през 2020 година 83 или за последните 4 години са наказани 387 водачи на МПС.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР